Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
Hozzávalók 4 főre |
» 1 nagy karfiol (kb. 1,25 kg), | » 1 nagy paradicsom, | » 2 kk olívaolaj, | » 1 ek citromlé, | » 1 kk paprika, | » 1 kk őrölt koriander, | » 1/4 kk só, | » 1/8 kk frissen őrölt fekete bors, | » 2 avokádó, | » 3 ek tejföl |
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A karfiol leveleit eltávolítjuk, fás torzsáját kivágjuk, de magát a karfiolt egészben hagyjuk. Puhára pároljuk. Legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Az avokádó héját lehúzzuk, magját kivesszük, majd összetörjük és kikeverjük a fűszerekkel, a tejföllel és a megpucolt, apró kockákra vágott és lecsöpögtetett paradicsommal. Egy nagy tányért kibélelünk salátalevelek-kel, ráültetjük a karfiolt, bevonjuk az avokádókrémmel, és szeletekre vágva kínáljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Különösen perzselő nyári hőségben üdítő családi ebéd.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
donaldduck
2012.07.07 19:38
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
karfiol leveleit, karfiolt egészben, hűtőszekrénybe tesszük, avokádó héját, nagy tányért, lecsöpögtetett, avokádókrémmel, hűtőszekrénybe, salátalevelek, Avokádókrémes, paradicsommal, karfiolcsoda, eltávolítjuk, összetörjük, fűszerekkel, ráültetjük, paradicsom, szeletekre, kikeverjük, kibélelünk, kivesszük, torzsáját, tejföllel, megpucolt, Különösen, koriander, olívaolaj, egészben, citromlé, kivágjuk, karfiolt, nagy karfiol, nagy paradicsom, olívaolaj, citromlé, paprika, őrölt koriander, frissen őrölt fekete bors, avokádó, tejföl,
|
|
|
|
|